matrasreiniging matrasreinigen hotel

 

Matrashygiëne probleem in hotels

Natuurlijk is een hotelkamer schoon en opgeruimd. De badkamer en toilet ruiken heerlijk fris en zien er schoon uit. Het beddengoed oogt schoon en ruikt fris, dit alles kun je zelf zien.

 

Matrasreinigen in hotels

Maar hoe is het met de matrassen in hotels? Matrassen kunnen niet gewassen worden, ook kunnen we er niet in kijken. Maar we verwachten wel een hygiënisch schoon matras, zodat we van een gezonde nachtrust zullen genieten.

 

Slaapplaats

Zou je niet liever een schone slaapplaats hebben, dan een chocolaatje op het hoofdkussen? Alle hotels in Nederland zijn inmiddels op de hoogte dat matrassen hygiënisch schoon kunnen zijn. Vraag dus gerust om een hygiënisch schoon matras. Op een door MatrasCleaner-Haaglanden gereinigd matras vind je na reiniging een sticker dat de matras gereinigd is. Matrasreiniging in hotels zou vanzelfsprekend moeten zijn.

 

Vlekken

Vlekken in een matras zien er niet fraai uit, maar hoeven, mits hygiënisch gereinigd, niet erg te zijn. Zelfs bloed- of transpiratie vlekken zijn na hygiënische reiniging niet schadelijk meer. Na de reiniging zijn de vlekken wel hygiënisch schoon. Het inwendige van een matras is namelijk veel belangrijker, want dat kun je niet zien.

 

Vlek behandeling in matrassen

 

Vlekken behandelen wij met onze VaporClean methode, vraag naar de mogelijkheden.

 

Matrashygiëne in hotels

Veel verschillende gasten, verschillende mensen slapen in hetzelfde bed. Per jaar zijn dat gemiddeld al snel 300 mensen. Sommigen van hen zijn zeer hygiënisch en anderen wat minder. Sommigen hebben huid aandoeningen en weer anderen verliezen urine. Daarnaast vinden er in hotelbedden relatief meer actieve bezigheden plaats. Deze kunnen tot proteïnerijk vochtverlies leiden. De resultaten van deze bezigheden belanden alle in het matras.

 

 

matrasreiniging huisstofmijt

Eten in bed

Mensen eten en drinken in hotelbedden. Zij produceren daardoor veel voedingsstoffen voor de huisstofmijt. Daarbij worden kamers relatief kort gelucht en de temperatuur is hoog. Een optimale omgeving voor huismijt, bacteriën en schimmels. Dit zijn een aantal redenen waarom hotelbedden vaker gereinigd dienen te worden dan matrassen thuis.

 

Levensduur matras

Matrassen zijn tegenwoordig van dusdanige goede kwaliteit dat ze met gemak 10 tot 15 jaar mee kunnen. Wat de matrasfabrikanten en specialisten echter zeggen is dat de matras na 5 jaar moet worden vervangen. Dit omdat de matras dan een hoge concentratie allergene stoffen bevat. Het laten reinigen van een matras zorgt er dus voor dat de matras veel langer meegaat dan verwacht!

 

 

 

Vervuiling in een matras

 

De matras heeft na die 5 jaar  een bestand opgebouwd van ongeveer 1 tot 2 miljoen huisstof mijten, honderden grammen huidschilfers, stof, bacteriën, schimmels, virussen en sporen. De hoeveelheid uitwerpselen van de huisstofmijt, die de allergene stof guanine bevat is erg hoog aangezien de huisstofmijt tijdens zijn leven 200 keer zijn eigen lichaamsgewicht aan ontlasting afscheidt. Deze ontlasting komt in de matras terecht.

huimijt uitwerpselen

 

  

Het oplossen van het hygiëneprobleem

Steeds meer mensen krijgen last van allergie (welvaartsziekte) en steeds meer mensen zijn zich er van bewust dat de matras de grootste boosdoener is. De publiciteit omtrent dit onderwerp is groot. Kortom matrassen in niet gereinigde vorm leveren een hygiëneprobleem op voor hotels. Matrasreiniging is de oplossing hiervan.

 

Testreiniging

MatrasCleaner-Haaglanden kan deze problemen voor hotels oplossen. Graag voeren wij op locatie een gratis testreiniging uit, waarbij wij aantonen in welke mate de matras is vervuild. Indien je hierna overtuigd bent van de noodzaak van matrasreiniging in jouw hotel, dan stellen wij samen een plan van aanpak op.

 

Waarna je snel de gasten kunt laten genieten van een gezonde allergievriendelijke nachtrust.

En is dat niet wat je wilt?   Je gasten zullen het zeker waarderen.