Voordelen matrasreiniging voor een kinderdagverblijf

  

  • service op locatie
  • de matras is direct na reiniging te gebruiken
  • matrassen gaan langer mee
  • matrassen ruiken fris
  • je biedt hygiënisch schone matrassen
  • je biedt allergievriendelijke slaapplaatsen
  • je neemt het welzijn van je gastjes serieus
matrasreinigen matrasreiniging kinderdagverblijf

 

Kinderdagverblijven en (matras) hygiëne

Uit onderzoek van VROM blijkt dat de meeste kindercentra bronnen van allergenen bevatten.

In kinderdagverblijven kunnen goede hygiëne gewoonten helpen tegen verkoudheden, griep, virussen en andere infecties onder kinderen en personeel. Een bestaand astma of eczeem kan bij kinderen verergeren als ze veel blootgesteld worden aan deze allergene stoffen. Daarnaast kunnen kinderen zonder zo’n aandoening alsnog ziek worden van bepaalde factoren in het binnenmilieu. Het is daarom raadzaam om het allergeen gehalte zo laag mogelijk te houden in kinderdagverblijven.

 

Vervuiling

Jonge kinderen brengen veel tijd door in bed en plassen of spugen nog wel eens op hun matras. Matrassen van kinderen zijn op kinderdagverblijven en ook thuis vaak sterk vervuild met o.a. huisstofmijt, bacteriën en virussen. Ook kunnen deze matrassen een nare geur verspreiden. De matrassen van de kinderdagverblijven worden door verschillende kinderen beslapen en dat terwijl de matras de grootste veroorzaker is van het overbrengen van ziektekiemen, huisstofmijt allergie, eczeem en astma.

 

Allergieën

Circa 30% van de kinderen hebben last van allergieën en men verwacht dat dit de komende jaren nog zal gaan stijgen. Door periodiek de kindermatrassen in een kinderdagverblijf professioneel te laten reinigen kunnen de kinderen gezond slapen op hygiënisch schone matrassen. Het voordeel van het goed schoonhouden van de matrassen is ook dat ze minder snel moeten worden vervangen. Wij bieden een kinderdagverblijf een gratis huisstofmijt test en een proef matrasreiniging aan, zodat je zelf kunt ervaren wat wij uit een matras kunnen halen. Na de reiniging ontvang je een garantiecertificaat.

 

Tarieven

Voor de zakelijke markt werken wij landelijk en hanteren daarvoor projectprijzen.

Graag bespreken wij de mogelijkheden voor een plan van aanpak op maat.